Bataie de joc la adresa mediului privat. Se maresc salariile din tot sistemul public cu 5%

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat astazi ca toate salariile din sistemul public vor fi majorate cu 5 la suta mai putin cele ale demnitarilor. Acestea se adauga cresterii pensiilor incepand de anul viitor. Proportional, creste povara pe umerii privatilor, nevoiti sa contribuie mai mult la bugetul de stat.

Bugetul pe anul viitor 2024 va intra joi în şedinţa de Guvern iar săptămâna viitoare va fi supus votului din Parlament. Marcel Ciolacu a mentionat ca pentru Investitii si Educatie vor fi istorice.

„Va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5%, mai puţin pentru demnitari. Este o decizie foarte clară. Menţinem 7, mergem chiar mai mult, fiindcă oricum a crescut a crescut PIB-ul şi mergem şi mai mult pe investiţii nominal, dar mergem la un proces de 7,3% pe investiţii. Este cel mai mare buget pe investiţii din istoria României. Avem un buget iarăşi istoric la Educaţie de 4,1%, deci o mărire de 60% a bugetului pe Educaţie. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că avem fonduri europene prinse în PNRR şi în exerciţiul financiar actual de aproape 12 miliarde, în acest moment, sunt cele mai mari investiţii în sistemul de educaţie în şcoli, în toată infrastructura”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *