Bătaie cruntă între elevi, filmată în Bârlad. Și-au împărțit pumni și picioare, în timp ce un coleg face pe arbitrul, iar alți copii îi încurajează

politia-girofar-1

O sală de clasă a fost transformată, din nou, într-un ring de box… de data aceasta în Bârlad. Doi elevi de clasa a VI-a şi-au împărţit pumni şi picioare, la indicaţiile unui alt coleg care filma întreaga bătaie. Pe imagini putem vedea cum niciunul dintre copii nu cere ajutorul unui profesor, ci doar asistă la spectacolul violent. Scenele crunte s-au întâmplat într-o pauză, la sfârşitul anului trecut, însă abia acum au devenit virale.

Se pare că, încă de pe atunci s-ar fi făcut o ședință cu părinții și elevilor le-ar fi fost scăzute notele la purtare. În același timp, pentru elevul dintr-un an mai mare, care se presupune că ar fi generat conflictul și ar fi filmat totul s-ar fi decis să se facă un transfer. Tocmai mama acestuia a trimis imaginile spre a fi făcute publice, spunând că fiul său nu se face vinovat de acel incident, fiindcă nu ar fi fost la școală, la momentul respectiv.. Conducerea unității de învățământ are, însă, o altă părere și a luat măsuri mai drastice în privința sa. Cert este că totul s-a desfășurat în sala de clasă, la sfârșitul lunii noiembrie, într-o pauză. O ceartă copilărească ar fi degenerat către o bătaie în toată regula. 

Copiii de clasa a VI-a își împart pumni și picioare, se lovesc în abdomen, dar și în zona feței. Unul dintre ei chiar începe să plângă la un moment dat. În tot acest timp, un alt coleg se comportă mai degrabă asemenea unui arbitru în clasă, iar ceilalți copii, prezenți ori îi încurajează, ori încearcă să îi oprească.

Bătăușii s-au oprit doar în momentul în care unul dintre ei a fost grav rănit. În cele din urmă, au intervenit și cadrele didactice, care au pus capăt conflictului. 

În prezent, se fac verificări inclusiv de la Inspectoratul Școlar județean din Vaslui, pentru vedea care a fost întreaga situație în școală.