Barladul vrea sa adere la Alianta „Moldova se dezvolta”

Barlad

Dumitru Boros, primarul orasului Barlad a trimis o scrisoare prin care solicita aderarea la Alianta Moldova se Dezvolta. Barladenii precizeaza ca orasul a fost condamnat la subdezoltare atat de regimul comunist cat si de guvernele care s-au succedat dupa anul 1990.

Primarul Barladului nu intelege de ce orasul pe care-l conduce nu a fost invitat sa adere la aceasta Alianta nou infiintata.

„Noi, bârlădenii, am așteptat cu interes și am primit cu bucurie vestea înființării Asociației „Moldova se dezvoltă”. Salutăm asocierea dar, vă mărturisim și nedumerirea privind motivul pentru care Municipiul Bârlad nu a fost invitat la acest parteneriat”, se spune in scrisoarea de aderare.

Cei din Barlad au expus motivele pentru care orasul ar trebui sa fie in aceasta alianta. Orasul are aceleasi nevoi cat si scopuri comune cu orasele aflate deja in aceasta alianta.

Primarii municipiilor Iași, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Roman, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc au înființat, pe 17 decembrie, Alianța „Moldova se Dezvoltă”, după modelul „Alianța Vestului” semnată recent de primarii din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara.

Primarii din Nordul Moldovei vor ca prin noua alianță să promoveze marile proiecte de infrastructură de care Moldova are nevoie, investiții publice sau private, precum și proiecte in educație, sănătate, mediu și turism.