Barbatul care a sărit în fata trenului era un cunoscut antrenor de fotbal din liga judeteana

FB_IMG_1622176330668

Barbatul care s-a sinucis ieri după amiaza sărind în fata trenului Pașcani – Iași era un cunoscut antrenor de fotbal din liga județeană.

Florin Pintilii a băut o cafea cu un amic în capăt Dacia și mai târziu a recurs la acest gest inexplicabil, pe fondul problemelor conjugale pe care le traversa.

Petrică Băsăscu, prieten:

„Sincer eu am plecat cu conștiința împăcată, gândidu-mă că l-am convins prin tot ceea ce am discutat cu el că nu va recurge la astfel de gesturi și am încercat să îi explic că viața e foarte frumoasă și există și viață după moarte. Cum spunea el că, în cazul în care se va despărți de soție și va rămâne fără copii aproape. Nu mi-a dat de înțeles, a plecat oarecum zâmbind, bucuros, să zicem împlinit și se bucura, a apreciat că vobesc cu el, că mă întâlnesc cu el, că ținem legătura și încă nu l-am uitat și am crezut că ușor, ușor va trece. Din păcate nu știu ce s-a întâmplat din momentul despărțirii noastre până la serviciu ducând cererea de concediu medical pe care trebuia să o ducă. Ce s-a întâmplat, ce a fost în capul lui, nu știu.

Barbatul lucra ca asistent la Spitalul de Boli Infectioase. De la aflarea vestii morții sale, cunoscuții nu contenesc cu mesajele de condoleanțe pe pagina acestuia de Facebook.

„Am început la Liceul Sportiv, coleg fiind cu Dănuţ Munteanu, visul meu fiind să pot vedea alte ţări cu ajutorul fotbalului. Apoi am trecut la Constructorul Iaşi, după care am ajuns în Liga a II-a, la Viitorul Vaslui, domnul profesor Cornel Costăchescu dându-mi încredere că pot ajunge unde îmi doream. Totuşi, nu am reuşit mai mult de atât, am coborât imediat la Liga a III-a, la Unirea Negreşti, cu antrenor Mişu Stoian, Foresta Ciurea, apoi, fiind profesor de sport la Popeşti, am activat şi acolo”, spunea Florin Pintilii intr-un interviu oferit unei publicații din Neamt în 2018.

Florin Pintilii s-a sinucis ieri după amiaza la intrarea în Iasi. Conform mecanicului de locomotiva a stat ascuns pana la sosirea trenului și cu 30 metri înainte a sărit pe sine murind sfârtecat de locomotiva.

Marius Onofraș, prieten

„Din păcate o veste tristă pentru mine și nu numai pentru mine. Aseară am auzit că și-a luat viața fostul antrenor de la Bradu Borca, Florin Pintilii. M-a zgudui foarte mult ce am aflat aseară, nu mă așteptam, cu toate că auzisem că avusese probleme, dar în ultima peroadă văzusem că își revenise și se părea că trecuse peste pasa neagră prin care a trecut. E păcate ce s-a întâmplat, un om foarte pasionat de ceea ce făcea, pe care l-am cunoscut prin intermediul Bradului din Borca, pentru că cumva, el m-a adus la Bradu.

Iubea foarte mult fotbalul era foarte pasionat în tot ceea ce făcea era foarte implicat, se consuma foarte mult când lucrurile nu ieșeau, dar viața e tare ciudată. E greu să îți găsești cuvintele, în astfel de momente.”

Florin Pintilii avea destule momente depresive dar parea resemnat cu situatia lui.

Marius Onofras:

„La un moment dat a plecat de Bradu, nu a mai fost antrenorul nostru. Ne-am mai intersectat foarte puțin. Între timp am auzit că a avut ceva probleme cu un accident cu șoldul, după aceea ama aflat că a avut ceva probleme în familie. Din ce am înțeles a mai avut o tentativă de genul acesta și la ultimele meciuri ale Bradului în acest campionat antrenorul Nuțu l-a adus oarecum între noi iar, să mai iasă puțin din starea în care intrase. Și am avut ocazia să vorbesc cu el o dată 10 minute după un meci și mi-a povestit așa în mare prin ce a trecut și vorbea oarecum degajat de chestia asta, că nu mai are pentru ce trăi, în fine. Nu vreau să vorbesc prea mult despre lucrul asta, pentru că e dureros, dar se vedea că e apăsat de foarte multe lucruri și îi era foarte greu să treacă.”