Barbatul care a omorat un padurar in Maramures a fost condamnat definitiv la 17 ani si 4 luni de inchisoare. Ministrul Barna: „Este o decizie corecta!”

tanczos barna

Barbatul care a impuscat mortal un padurar pe raza Ocolului Silvic Strambu Baiut a fost condamnat definitiv la inchisoare primind o pedeapsa de 17 ani si 4 luni. Acesta a fost surprins atunci la furat lemne.

„In data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situat în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, județul Maramureș, în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, județul Maramureș, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin împușcare cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea pădurarului”, a mentionat Parchetul General.

Ministrul Mediului a salutat decizia justitiei. „Decizia de ieri a instanței de judecată este una corectă și merită salutată. Este un semnal foarte puternic pe care justiția din România îl transmite tuturor infractorilor care ajung să comită acte criminale împotriva celor care apără pădurea. Cu siguranță că nimic nu poate compensa pierderea unei vieți, însă este foarte important ca, în astfel de cazuri, să se facă dreptate. Este cel mai bun mod prin care ne putem asigura ca astfel de fapte abominabile să nu se mai repete. Așteptăm senținte la fel de ferme și în cazul dosarelor penale pentru infracțiuni din domeniul forestier”, a spus Tanczos Barna.