Bărbatul care a agresat ieri un polițist local, a fost reținut pentru 24 de ore

WhatsApp-Image-2022-05-18-at-18.32.48

Conducătorul auto care a agresat fizic un polițist local, după ce acesta a încercat să în legitimeze, a fost reținut pentru următoarele 24 de ore. Individul a fost luat la întrebări de polițiști, după ce a staționat neregulamentar în stația mijloacelor de transport în comun, aflate în proximitatea Serviciului Pașapoarte/D.R.P.C.I.V Iași.

După legitimarea conducătorului auto, acesta a avut un 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒐𝒓𝒕𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕 𝒂𝒈𝒓𝒆𝒔𝒊𝒗, deplasându-se la autospeciala de serviciu a Poliției Locale Iași, în care polițistul local încheia procesul-verbal de constatare a contravenției și 𝒂 𝒍𝒐𝒗𝒊𝒕 𝒄𝒖 𝒑𝒊𝒄𝒊𝒐𝒂𝒓𝒆𝒍𝒆 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒂 𝒔̗𝒊 𝒑𝒆 𝒖𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕̗𝒊𝒔̗𝒕𝒊𝒊 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍𝒊.

În urma agresiunii, 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕̗𝒊𝒔̗𝒕𝒊𝒊 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍𝒊 𝒍-𝒂𝒖 𝒊𝒎𝒐𝒃𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒕 𝒑𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒖𝒍 𝒂𝒖𝒕𝒐 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒖𝒛𝒂̆ și l-au condus la Poliția Municipiului Iași – Secția 3 Poliție, unde se află și în prezent, iar 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕̗𝒊𝒔𝒕𝒖𝒍 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍 𝒔-𝒂 𝒅𝒆𝒑𝒍𝒂𝒔𝒂𝒕 𝒍𝒂 𝑼.𝑷.𝑼. 𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑺𝒑𝒊𝒓𝒊𝒅𝒐𝒏, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒊𝒈𝒂𝒕̗𝒊𝒊 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒍𝒆.

Cercetările continuă în cadrul Poliției Municipiului Iași – Secția 3 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în 𝒂𝒓𝒕. 257 𝒅𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒅𝒖𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒂𝒍, respectiv infracțiunea de ultraj, având în vedere că prin Decizia nr. 19/2020, Înalta Curte de Casație și Justiție (publicată în Monitorul Oficial al României), a stabilit că:
„𝒊̂𝒏 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒑𝒓𝒆𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒊𝒔𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̧𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒂𝒓𝒕. 257 𝒂𝒍𝒊𝒏. (4) 𝒅𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒅𝒖𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒂𝒍, 𝒏𝒐𝒕̧𝒊𝒖𝒏𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐓̗𝐈𝐒𝐓 𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒏 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒔̧𝒊 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒂 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒆𝒙𝒆𝒓𝒄𝒊𝒕𝒂̆ 𝒇𝒖𝒏𝒄𝒕̧𝒊𝒂 𝒅𝒆 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕̧𝒊𝒔𝒕 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍 𝒊̂𝒏 𝒕𝒆𝒎𝒆𝒊𝒖𝒍 𝑳𝒆𝒈𝒊𝒊 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕̧𝒊𝒆𝒊 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍𝒆 𝒏𝒓. 155/2010.❞