Neamt | Barbat retinut dupa ce a tras cu arma pentru a scapa de doi padurari

arma 1

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat o percheziție, pe raza localității Agapia, la locuința un bărbat 43 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 21 septembrie, acesta a fost surprins de către doi lucrători silvici în timp ce se afla pe fondul de vânătoare Secu, aflat în administrarea Ocolului Silvic Mănăstirea Neamţ, cu intenția de a practica vânătoarea fără drept.

În acel moment, bărbatul ar fi executat două focuri de armă, în plan vertical, cu scopul de a-și asigura scăparea, după care s-ar fi îndepărtat în desișul pădurii.

În urma descinderilor, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, o armă de vânătoare – calibru 30-06, pe care era montată o lunetă optică ,13 cartuşe de vânătoare calibru – 30-06 cu capsa nepercutată, deţinute legal și  2 cartuşe de vânătoare calibru  – 12, cu capsa nepercutată, deţinute fără drept.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, mai multe dispozitive optice electronice destinate armelor de foc, interzise la deținere, o staţie de emisie-recepţie portabilă și două minicamere video.

Polițiștii au dispus extinderea cercetărilor și sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în sensul deținerii fără drept de dispozitive electronice de ochire destinate armelor şi al deţinerii fără drept de cartuşe letale de vânătoare.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Judecătoria Tîrgu-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză.