Bărbat reținut, după ce a păcălit o persoană că lucrează la SRI și că poate angaja pe cineva. A primit peste 9.000 de euro

Un bărbat a fost reţinut de procurorii bihoreni, după ce a pretins că lucrează în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi că poate angaja pe cineva în această instituţie, scrie News.ro.

El a primit peste 9.000 de euro de la un denunţător, care dorea să se angajeze în cadrul SRI.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au anunţat jo că procurorii au început urmărirea penală faţă de un bărbat de 46 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

„În cursul lunii iunie a anului 2022, inculpatul G. I. I recomandându-se cu numele de «Popa Ionel» şi afirmând că este angajat în cadrul Serviciului Român de Informaţii, i-a pretins martorului denunţător H.A.E. suma de 10.000 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Român de Informaţii, indicându-i drept «colegi», fără a menţiona funcţiile deţinute de către aceştia sau identitatea lor, pentru a-i determina să îndeplinească un act ce intra în îndatoririle lor de serviciu, respectiv să îl angajeze în cadrul acestei instituţii, prin promovarea la anumite etape în cadrul procedurii de încadrare, respectiv de evaluare psihologică sau medicală”, au precizat procurorii.

Ulterior, bărbatul a primit de la denunţător 9.150 de euro, pentru angajarea în cadrul SRI, suma fiind achitată în şapte tranşe.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *