Bărbat prins cu peste 10 mii de țigarete la Vama Albița. S-a făcut că nu știa de ele și că mașina este a unei cunoștințe

Bărbat prins cu peste 10 mii de țigarete la Vama Albița. S-a făcut că nu știa de el și că mașina este a unei cunoștințe. Cu ce pedeapsă s-a ales?

Prins cu țigări de contrabandă la Vama Albița

În data de 13 februarie a.c., în jurul orei 08.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani.

În baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind controlul coordonat și în baza profilului de risc stabilit, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locașuri special amenajate în podeaua și pragurile autoturismului, cantitatea totală de 10.560 ţigarete (528 pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Citește și: Șofer român prins de vameșii din Franța cu șase tone de tutun. Voia să își facă o fabrică clandestină cu țigări de contrabandă

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a închiriat autoturismul în cauză de la un conațional și că nu avea cunoștință despre faptul că acesta avea locașuri special amenajate în care erau ascunse țigări de contrabandă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite,  în valoare totală de 2.640 de lei, precum și a autoturismului, în valoare estimată la 40.000 de lei, în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la contrabandă.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *