Barbat gasit de preot in coma alcoolica. A murit la Spitalul Sf. Spiridon

UPU-Spiridon

Daca in perioada sarbatorilor majoritatea iesenilor care ajungeau in Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Sf. Spiridon aveau probleme digestive, din cauza consumul exagerat de alimente, in ultimele zile a crescut incidenta cazurilor de etilism acut.

Medicii sunt nevoiti sa trateze intre 4 si 10 cazuri de etilism pe zi, multi ieseni ajungand la spital in stare critica. Astfel s-a intamplat si cu un iesean din mediu rural. Acesta a fost gasit in coma alcoolica de preot si chiar daca a ajuns la spital s-a stins dupa o zi.

„Avea ciroză hepatică, comă hepatică intubat tratat dar a decedat după 24 h„, a spus Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi.

Un alt caz dificil cu care s-au confruntat medicii a fost al unui barbat de 39 ani aflat in sevraj. Acesta a devenit agresiv si a lovit personalul unitatii medicale.

„Un bărbat de 39 ani cu delirium tremens – forma cea mai gravă a sevrajului care după ce a lovit asistenții și brancardieri în UPU a trebuit sedat pentru computer tomograf și acum este cu sedare profundă, intubat ventilat mecanic”, a completat Diana Cimpoesu.