Barbat din Tg. Frumos, gasit intr-o balta de sange dupa ce si-a taiat venele

politia noaptea

Un barbat in varsta de 33 de ani a murit in aceasta dimineata dupa o tentativa de suicid. Acesta a fost gasit de mama lui intr-o balta de sange, dupa ce si-a taiat venele la mana dreapta. Victima a fost transportata la Spitalul Sf. Spiridon si in ciuda eforturilor medicilor a murit.

Barbatul locuia in apropiere de Tg. Frumos si a fost gasit de mama lui in agonie. Femeia a sunat urgent la numarul unic 112, iar un echipaj medical l-a transportat pe barbat la spitalul din Targu Frumos. Dupa acordarea primelor ingrijiri medicale, barbatul a fost dus la spitalul Sf. Spiridon, unde a decedat.

Diana Cimpoesu, medic-sef UPU SMURD Iasi

In dispeceratul 112 a venit un apel pentru un barbat inconstient, aflat la domiciliu, dupa consum de alcool, din declaratiile apartinatorilor a decis sa faca un gest enecugetat, acela de venisectie. Pacientul a avut un gand suicidar, a fost gasi in soc hemoragic adus mai intai in punctul de lucru de la CPU Targu Frumos. Acolo a prezentat stop cardiorespirator din cauza hipovolemie, pierderii masive de sange. A fost resuscitat, s-a oprit iniatial hemoragia. A repetat stopul.

A fost initial readus la circulatie spontana, a ajuns in Unitatea Primire Urgente a Spitalului Sfantul Spiridon. S-a internat in clinica de Chirurgie Plastica, in Terapie Intensiva, urmand sa se rezolve chirurgical plaga, insa starea lui neurologica si afectarea cardiaca din socul hemoragic, a dus la repetarea stopului, de data asta fara reusita resuscitarii si din pacate s-a declarat decesul.

Politistii au declansat o ancheta in acest caz, pentru a stabili cu exactitate circumstantele in care barbatul a recurs la acest gest. Medicii au mai precizat ca acest tip de tentativa de suicid este mai rar decat cel prin intoxicatie medicamentoasa.