Bărbat din Sucevița, grav bolnav, găsit în casă cu hipotermie severă, în comă gradul IV

smurd

Duminică, 8 ianuarie, la orele 17:40, Dispeceratul Poliției Municipiului Rădăuți a fost sesizat de către Spitalul Municipal Rădăuți cu privire la faptul că P. G. din comuna Sucevița, a fost  internat la Compartimentul Primiri Urgențe cu diagnosticul: ,,hipotermie severă, comă gradul IV, brodicardie severă, stare extrem de gravă-urmează internat la Terapei Intensivăˮ.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul locuiește singur în casa sa din Sucevița, iar, ocazional, rudele acestuia se deplasau la domiciliul său pentru a-i verifica starea de sănătate, întrucât suferea de celulită membru inferior, hipertensiune esențială, cardiopatie aterosclerotică a unor vase nespecificate, hernie ventrală cu obstrucție fără gangrenă, insuficiență cardiacă congesivă, schizofrenie paranoidă, vene varicoase ale extremităților inferioare cu ulceratie, conform actelor medicale puse la dispoziție de către membrii familie. De asemenea, bărbatul este încadrat cu handicap grav, însă nu avea însoțitor.

Duminică, sora acestuia s-a deplasat împreună cu soțul său, la casa din Sucevița, jud. Suceava, cu scopul de a-i duce alimente fratelui său și de a-i verifica starea de sănătate. L-au găsit însă pe bărbat în stare semiconștientă, motiv pentru care au solicitat prezența unui echipaj medical la fața locului. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat preliminar cu ,,hipotermie severă, comă gradul IV, brodicardie severă, fiind internat la Terapie Intensivă.