Barbat arestat dupa ce a inselat 9 persoane

foto_politie

Ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 30 de ani, bănuit  de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Astfel, din cercetările efectuate de poliţişti, bărbatul este suspectat că, în perioada octombrie 2018 -aprilie, s-ar fi folosit de calități mincinoase, respectiv se recomanda a fi persoană fizică autorizată sau administrator al unei  societăți cu obiect de activitate-construcții, iar sub acest pretext ar fi contractat lucrări de izolație termică sau acoperișuri, ar fi solicitat avans pentru achiziționarea materialelor dar ulterior nu  finaliza lucrările sau, în unele cazuri, nu le începea.

Pentru a fi credibil, cel în cauză ar fi întocmit în fals contracte de prestări servicii și ar fi emis chitanțe pentru sumele încasate.

Activitatea infracțională a celui în cauză a fost documentată în patru dosare penale, 9 persoane fiind prejudiciate cu suma de 9200 lei.

Ieri, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au reținut pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de Parchet cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.