Bărbat acuzat că a violat cel puțin șapte copile într-o casă în construcție. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile

62328390

Un bărbat de 51 de ani dintr-un sat de munte din județul Buzău este acuzat de fapte oribile! Ar fi agresat sexual și violat cel puțin șapte copile, pe care le atrăgea în curtea lui.

Fetele, cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani, erau ademenite la un loc de joacă, apoi duse într-o casă în construcție, unde erau batjocorite. Procurorii au cerut arestarea individului, deocamdată doar pentru unul dintre cazuri!

Bărbatul de 51 de ani din localitatea Tulburea, județul Buzău, este căsătorit, și tată a trei copii. La 100 de metri de casa lui are o altă clădire în construcție, cu o curte mare. Acolo a amenajat un loc de joacă în care a pus și câteva cuști cu porumbei și iepuri.

Iar copiii din sat se strângeau aici să se joace, langa nepoții bărbatului. Nimeni nu a bănuit nimic, până zilele trecute când bărbatul a revenit acasă după câteva săptămâni petrecute în străinătate.

Părinții unei copile de nouă ani, vecină cu suspectul, au observat că fiica lor a fost șocată când l-a văzut. Și cand au întrebat-o de ce se simte îngrozită de acest om, au aflat ororile care-ar fi fost săvârșite din vară anului 2021 până în decembrie anul trecut.

Daniel Panaitescu, primar Cozieni: „Aceste fapte făcute de el au șocat foarte mult comunitatea datorită faptului că el era un bun familist, își vedea de familie, avea o gospodărie frumoasă, muncea, nimeni nu se putea gândi că poate să facă asemenea fapte. El era cunoscut ca un om care iubea foarte mult copiii, având și el nepoți, fiind un crescător de animale, iepuri, păsări, copiii veneau la copiii lui.”

La audieri, copila a povestit că nu ar fi singura victimă. Alte șase copile, tot din sat, cu vârste între șapte și 14 ani, ar fi fost chemate de bărbat la locul de joacă, ademenite într-o zonă ferită și abuzate sexual.

Comunitatea este șocată mai ales că bărbatul, muncitor în construcții, lucra uneori și la întreținerea bisericii din sat.

Localnic: „Când treceam pe aici sau pe șoseaua principală, copiii îi vedeam pe acolo, pe aici, dar noi știam ce se întâmplă aici, vedeam băieți, fete de astea micuțe, copii de prin sat, de pe aici, adunați.

Angajații de la Direcția pentru Protecția Copilului au început ședințe de consiliere, dar psihologii, cu acceptul familiilor, se întâlnesc în mod secret cu posibilele victime, pentru a nu le expune opiniei publice. Comunitatea restrânsă le-ar putea agrava situația, spun specialiștii.

Cristina Niculescu, DGASPC Buzău: „În astfel de situații specialiștii se investesc și realizează evaluarea detaliată a situației copilului în cadrul familiei și pot oferi servicii specializate de consiliere psihologică după caz în scopul depășirii traumei suferite.”

Între timp, suspectul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile. Este acuzat oficial de viol și agresiunea sexuală a fetiței de nouă ani, dar la dosar urmează sa fie depuse și alte probe, pe măsură ce se vor aduna de la celelalte victime.