Banii vorbesc, banii se schimbă

Sharing is caring!

Banca Nationala anunta schimbări importante cu banii nostri. Banca centrala va modifica toate bancnotele şi monedele, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică stema României.  Până la 31 decembrie 2018, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile modele.

“Stema României este redată pe bancnotele si monedele noastre, dar e mică acea stemă, simbolul este mic. În consecinţă, aproape că nu va fi văzută modificarea cu ochiul liber. În acest moment, nu au apărut şi nu vor apărea într-un timp foarte scurt, noile însemne monetare cu această modificare mică. Pe parcursul timpului, din momentul în care se va lua decizia de ştanţare a noilor bancnote, vor circula în paralel atât bancnotele vechi, cât şi bancnotele noi”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, la România TV

Stema şi sigiliul ţării se vor modifica şi vor avea pe reprezentaţia scutului, pe albastru, „o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara strângă un buzdugan”. Este introdus astfel un nou element – coroana.

Ultima schimbare de bancnotă a fost realizată în 2008.

shares