Bani puțini pentru reparația străzilor din Iași

foto_statistici

Cei mai puțini bani pentru reparațiile străzilor s-au dat la Iași, în timp ce alte orașe mai mari, cum ar fi Clujul, Oradea, Timișoara sau Constanța, au sume mult mai mari alocate pentru astfel de lucrări.

În anul 2018, pentru lucrările de reparații și întreținere a străzilor și podurilor, s- au alocat peste 19 milioane de lei, în timp ce la Cluj s-au dat 67 de milioane de lei.

”Practic, în afara străzilor pe care s-a intervenit prin finanțare cu fonduri europene, infrastructura Iașului este în plin proces de degradare. Dacă ne uităm în bugetul municipiului Iași, vedem că la Capitolul Transporturi, secțiunea lucrări de întreținere, reparații străzi și poduri, s-a alocat suma de 19.335.000 lei. Este o sumă infimă, în condițiile în care pe raza municipiului sunt identificate circa 1.000 de bulevarde, șosele, strazi, alei sau fundacuri. Cea mai mare parte a străzilor din Iași au nevoie urgentă de intervenții”, a declarat deputatul PNL Marius Bodea.

În timp ce la Iași s-au alocat pentru reparațiile străzilor puțin peste 19 milioane de lei, la Cluj s-au alocat anul acesta 67 de milioane de lei. Bugetul municipiului Oradea prevede în acest an 25 de milioane de lei, la Timișoara sunt prevăzuți 64 de milioane de lei, iar la Constanța 69 de milioane.