Bani pentru modernizarea Pasajului Socola

bani

Municipiul Iași a obținut finanțare prin Programul Anghel Saligny pentru două proiecte. Un proiect vizează reparații capitale la infrastructura pasajului superior Socola în valoare de 37.3 milioane de lei, iar cel de-al doilea pentru modernizarea străzii Aurel Vlaicu, tronson cuprins între intersecția cu strada Ion Creanga până la limita U.A.T. Iași, în valoare de 5,6 milioane de lei.

Într-o scrisoare deschisă, primarul Mihai Chirica îi mulțumește premierului Nicolae Ciucă pentru aprobarea celor două proiecte, dar cere sprijinul pentru finanțarea Bazei Sportive Regionale Regia Maria, unde documentația este în curs de finalizare.

Lucrările, a căror durată este prognozată la 18 luni, vor include reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), creșterea gabaritului și a clasei de încărcare.

Pasajul a fost construit în anul 1960 și are o lungime de 450,70 metri.

Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 metri pătrați, iar cea a trotuarelor modernizate de 1.750 metri pătrați.