Bani pentru 60 de afaceri din Moldova

Sharing is caring!

Regiunea  Moldovei va beneficia de un proiect din fonduri europene, bani ce vor fi folosiți în scopul creșterii numărului de angajați. 60 de persoane vor avea ocazia să încaseze o subvenție de aproximativ 40.000 euro pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri. Proiectul urmărește înființarea a 60 de intreprinderi cu profil non-agricol, în mediul urban, precum și îmbunătățirea
competențelor antreprenoriale pentru 360 de persoane.

Centrul Diecezan Caritas Iași a lansat proiectul ACCES – Antreprenoriat, Consiliere și Consultanță pentru o Economie Sustenabilă, având ca obiectiv principal creșterea gradului de ocupare pentru 120 de persoane din cele 6 județe ale regiunii Moldova.

O prima obligatie a celor care vor accesa fondurile va fi sa angajeze 2 persoane si sa patrsze locurile de munca pentru o perioada de minimum 2 ani. Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează pe o perioadă de 36 de luni, având un buget de peste 14 milioane de lei.

Graţie acestei iniţiative, 360 de persoane din județele Iași, Bacău, Suceava, Botoșani, Vaslui și Neamț vor participa la cursuri de antreprenoriat. Grupul țintă al proiectului este format din șomeri, persoane inactive, salariați, alte categorii de persoane care își propun să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban, persoane care la momentul înscrierii să nu fie acționari majoritari într-o firmă.

Ulterior, 60 de beneficiari vor fi selectați în urma unui concurs pentru a primi o subvenție de aproximativ 40.000 Euro, în vederea înființării si dezvoltării unei afaceri.

shares