Invitatul știrilor – Radu Onișoru, manager proiect Centrul Diecezan Caritas

Bani europeni pentru noi angajaţi

Sharing is caring!

Pentru aceasta editie, Invitatul Jurnalului a fost domnul Radu Onisoru, maganer proiect in cadrul Centrului Diecezan Caritas. Au fost discutate aspecte referitoare la activitatea Centrului Diecezan Caritas si totodata telespectatorii au putut afla detalii despre proiectele implementate de Centru.

Regiunea  Moldovei va beneficia de un proiect din fonduri europene, bani ce vor fi folosiți în scopul creșterii numărului de angajați. Pe scurt, 60 de persoane vor avea ocazia să încaseze o subvenție de aproximativ 40.000 euro pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri.

Centrul Diecezan Caritas Iași anunță începerea proiectului ACCES – Antreprenoriat, Consiliere și Consultanță pentru o Economie Sustenabilă, având ca obiectiv principal creșterea gradului de ocupare pentru 120 de persoane din cele 6 județe ale regiunii Moldova.

Proiectul urmărește înființarea a 60 de intreprinderi cu profil non-agricol, în mediul urban, precum și îmbunătățirea competențelor antreprenoriale pentru 360 de persoane.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează pe o perioadă de 36 de luni, având un buget de peste 14 milioane de lei.

Graţie acestei iniţiative, 360 de persoane din județele Iași, Bacău, Suceava, Botoșani, Vaslui și Neamț vor participa la cursuri de antreprenoriat.

Grupul țintă al proiectului este format din șomeri, persoane inactive, salariați, alte categorii de persoane care își propun să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban, persoane care la momentul înscrierii să nu fie acționari majoritari într-o firmă.

Ulterior, 60 de beneficiari vor fi selectați în urma unui concurs pentru a primi o subvenție de aproximativ 40.000 Euro, în vederea înființării si dezvoltării unei afaceri.

shares