Bani europeni pentru afaceri mici

Sharing is caring!

Locuitori ai regiunii Nord-Est vor putea obține fonduri europene de maximum 160.000 de lei (circa 34.000 de euro) fiecare, pentru a-și deschide mici afaceri într-unul dintre cele 6 județe ale regiunii, printr-un proiect european în cadrul liniei de finanțare România Start-Up Plus. 

Proiectul „Startup Activator”, este derulat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Consiliul Judetean Neamț și Consiliul Național pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania, în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2021, cu bani europeni prin Programul Operațional capital Uman 2014-2020.

Cu banii europeni, beneficiarii vor putea să-și deschidă câte o afacere cu profil non-agricol, în mediul urban, într-unul dintre cele 6 judeţe ale regiunii Nord-Est.

În proiect, vor fi incluși în total 500 de locuitori ai regiunii Nord-Est, cu vârste între 18 și 65 de ani, care vor beneficia de cursuri de pregătire antreprenorială și workshopuri.

Dintre aceștia, vor fi selectați în final numai 75 de viitori antreprenori, în baza unui concurs de planuri de afaceri, care vor primi finanțări de maximum 160.000 de lei fiecare, pentru deschiderea și dezvoltarea propriilor firme.

Banii europeni vor fi 100% nerambursabili, în anumite condiții.

De asemenea, cei 75 de câștigători vor urma un stagiu de practică organizat în cadrul unei firme cu experiență în domeniul pe care și ei vor dori să-l abordeze.

Viitorii antreprenori vor primi și „servicii personalizate de consultanță și mentorat pentru dezvoltarea și definitivarea modelului de business” și vor fi ajutați în procesul de înfiintare a firmelor lor.

shares