Bani doar pentru performanţă

Alocarea banilor penntru sport se va face, dupa cum promite primarul, doar pe baza unor criterii ce tin mai ales de performanta. In momentul de fata, nu este prea clar ce fonduri si catre ce echipe ajung. Edilii spun insa ca, in viitor, va exista o procedura clara, care va implica insa si obligatii pentru cei finantati, astfel incat acestia sa incerce sa obtina rezultate cat mai bune.

Modul de finantare a sporturilor din Iasi s-ar putea modifica radical in viitorul apropiat. Municipalitatea lucreaza la o procedura ce se va baza pe anumite criterii atunci cand se vor imparti banii:

”Am o discutie pe Consiliul Concurentei cu finantarea sportului. Va fi o procedura de lucru odata cu bugetul prin care aratam cum finantam sportul. Care sunt criteriile, ce urmarim de la cei finantati, cum isi indeplinesc datoriile fata de statul roman, fata de localitate, care e nivelul de performanta, cum pastreaza nivelul de performanta, cand isi merita finantarea si cand nu-si merita finantarea”, a declarat primarul Iaşului – Mihai Chirica.

Primarul vrea ca responsabilitatea sa nu fie doar a sa, ci si a consilierilor locali, astfel incat sa nu existe suspiciuni de subiectivism. Din acest motiv, banii pentru sport se vor aloca doar pe baza unor hotarari ale Consiliului Local:

“Trebuie sa vedem cine merita finantat si cine nu, pe cate sporturi ne axam, pana unde le putem dezvolta si ce vrem de la ei. Doar asa, ca sa bifam o activitate, eu nu sunt de acord, motiv pentru are ma si vedeti la lucru, iau decizii ca sa nu bifez doar o activitate, ci si sa ramana ceva din urma mea. Motiv pentru care motivul pentru acea hotarare este cea de a ordona procedurile de lucru si le dau prin hotarare de Conslliu Local”, a completat Mihai Chirica.

In momentul de fata, banii pentru sport sunt alocati de catre Fundatia Sportul Iesean, care primeste fonduri atat de la Primarie, cat si de la Consiliul Judetean.