Bani din PNRR pentru înfiinţarea de laboratoare digitale în fiecare liceu

floresti_2

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) finanţează crearea a cel puţin unui Smart Lab în fiecare liceu din România. Bugetul PNRR acoperă crearea a aproximativ 1.900 laboratoare, mult peste cele aproximativ 1.400 de licee existente în România. Din 2019 până în prezent, Asociaţia INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate a implementat 23 de Smart Lab-uri în România şi în Republica Moldova.

Un Smart Lab este un laborator digital care funcţionează ca un centru educaţional gratuit, unde elevii alături de profesori, educatori şi părinţi, pot învăţa şi experimenta tehnologii de ultimă generaţie.

„Finanţarea PNRR ne aduce acum foarte aproape de împlinirea idealului ca toţi liceenii să beneficieze gratuit de educaţie digitală de calitate până cel târziu în 2025. Şcolile gimnaziale rămân în responsabilitatea finanţării acestor Smart Laburi de autorităţile publice locale”, a declarat Andreea Paul, fondatoarea şi preşedinta INACO .

Liceele cu peste 500 de elevi sunt eligibile pentru finanţarea a două Smart Laburi. Recomandarea INACO este o aplicaţie integrată, inclusiv pentru laboratorul de informatică, respectiv pentru echipamentele didactice de specialitate din liceele duale – alte două linii de finanţare ale PNRR active pentru unităţile de învăţământ.

Turul virtual al unui Smart Lab poate fi văzut aici.

INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanţi, analişti, experţi în domeniul economic, conectată la reţeaua de specialitate în economia de stat şi privată din România. Până în prezent, INACO deja a creat 23 de laboratoare inteligente ȋn unităţile de ȋnvăţământ. În luna februarie, vor fi finalizate încă şapte Smart Lab-uri.

Mai multe detalii pot fi aflate aici.