Bani de la stat pentru trei instituții de cultură din Iași

filarmonica

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de ieri, alocarea sumei de aproape 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale – anunță ministrul Cseke Attila.

”Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”, a declarat ministrul dezvoltării.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici.

Astfel, trei instituții de cultură din Iași vor primi bani de la stat. Filarmonica Moldova va beneficia de 10.789,09 lei, Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” – 3.720,76 lei, Ateneul Național din Iași – 3.571,96 lei.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.