Bani de la stat pentru o categorie de români, începând de astăzi

bani-femeie-numara-bani

Autoritățile au instituit o schemă pentru a le aduce în prim-plan un ajutor către fermieri în contextul secetei accentuate și prelungite din perioada 2019-2020, conform avocat.net. Noua inițiativă este prevăzută de o ordonanță de urgență recent oficializată. Cererile au putut fi depuse pentru acordarea banilor preț de zece zile lucrătoare, până la jumătatea acestei săptămâni. De azi, 18 septembrie, fermierii vor putea să primească banii, arată un anunț al ministrului Agriculturii.

Anul acesta agricol a început pe fondul unei secete accentuate, lucru care a afectat culturile de toamnă. Autoritățile doresc astfel să comepenseze pierderile avute prin plata unui ajutor de stat. Ajutoarele se acordă indiferent de forma fermierilor sub care activează – persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale ori familiale sau producătorii agricoli persoane juridice.

Banii urmează să fie dați celor care au înființat în cursul anului trecut culturi de: grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiță. Beneficiarii sunt cei care dețin un proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor, suprafața calamitată fiind de peste 30% din suprafața declarată în cererea unică de plată. Tot ce au trebuit să facă fermierii a fost să depună la APIA o solicitare scrisă în acest sens, o copie a a procesului-verbal de constatare și evaluare a pagubelor plus date despre contul bancar sau de trezorerie.