Bani de la stat, cu dobândă zero, pentru cei cu vârste de până la 45 de ani

Începând din această lună s-a dat startul programelor guvernamentale de creditare Student Invest și Family Start. Este vorba despre bani de la stat, cu dobândă zero, pentru cei cu vârste de până la 45 de ani. De acum, tinerii pot face împrumuturi la bănci cu dobândă zero sau foarte mică, garantată de Guvern.

Prin programul Family Start se dau 150.000 de lei.

Tinerii care au nevoie de bani pot accesa credite de la bănci cu dobândă foarte mică sau chiar 0, întrucât statul plătește parțial sau total dobânda. Programe sunt destinate românilor cu o vârstă de până în 40-45 de ani.

Astfel, așa cum îi spune și numele, programul Family Start, este dedicat celor care au o familie sau vor să își întemeieze una. Dacă doritorii au o vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, pot împrumuta până la 150.000 de lei (30.000 de euro) pe o durată de cel mult zece ani. Numai că, venitul net pe membru de familie trebuie să fie de 6.000 de lei sau 7.500 de lei în cazul familiilor monoparentale, adică venituri peste medie.

Pentru asta, trebuie să demonstreze ce vor face cu banii, existând și o listă a cheltuielilor eligibile.

De asemenea, pot fi cheltuieli pentru organizarea nunții, cel mult 20.000 de lei, dacă au copii pot plăti creșa, grădinița sau școala, pot să cumpere o mașină nouă sau la mâna a doua, pot să renoveze casa, să cumpere mobilier, electrocasnice și, de asemenea, să plătească avans pentru o locuință nouă, potrivit stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *