Bani de la “Salvați Copiii” pentru SJU Focșani

Spitalul Judetean de Urgenta “Sf. Pantelimon” din Focsani, una dintre unitatile medicale puternic afectate de pandemia de Covid-19, dupa ce mai multe cadre medicale au fost contaminate, a accesat mecanismul de urgenta deschis de Salvati Copiii Romania, pentru intarirea capacitatii sistemului medical romanesc. In urma solicitarii, organizatia doteaza spitalul cu un laringoscop cu fibra optica, 25 de termometre no touch, echipamente de protectie si solutii de dezinfectat, care vor sustine 130 de medici si 1.000 de asistente si infirmiere. Valoarea totala a dotarii este de 14.830 Euro.

Pana in acest moment, 42 de unitati medicale si de ingrijire pacienti si 79 de cabinete de medicina de familie au primit echipamente de protectie si aparatura performanta. Peste 5.000 de cadre medicale au fost astfel sprijinite in lupta contra pandemiei cu 169.302 de echipamente si materiale medicale indispensabile.

Pana in prezent, au fost colectate fonduri totale in valoare 600.000 Euro, din care, peste 500.000 Euro prin solidaritatea unor companii private.