Bani de la Ministerul Agriculturii pentru Liceul Agricol Miroslava

Miroslava

În 1997, România avea peste 230 de licee agricole, dar, in urma reformelor din acest sector si a transformarilor de pe piata muncii a ramas cu 58.

Deficitul de forţă de muncă din domeniu s-a adâncit, în special în privinţa personalului calificat. De anul acesta, Ministerul Agriculturii va transfera din acest an sume de bani din bugetul alocat pentru liceele agricole.

Liceul Agricol Miroslava va primi 175.000 de lei credite de angajament și 175.000 de lei credite bugetare.

Narcisa Cadis – director Liceul Agricol Miroslava: „Liceul nostru este unul dintre cele mai vechi in domeniu, are o vechime de aproape 200 ani, de traditie in agricultura si ne mandrim cu acest lucru. Avem sperante ca impreuna cu Ministerul Educatiei si Ministerul Agriculturii, scoala agricola va progresa. Avem promisiuni pentru acea suma de bani, suntem bucurosi, avem mari sperante in ceea ce inseamna finantarea invatamantului agricol pentru ca in baza materiala s-a investit foarte putin sau chiar deloc”.

Prin implementarea invatamantului dual atat elevii cat si fermierii sunt tot mai interestati de anumite domenii. In viitorul an scolar, la Miroslava se va introduce o clasa de mecanici agricoli si o grupa de bucatari.

Casiana Agatha – cadru didactic Liceul Agricol Miroslava: „Deja, noi cadrele didactice am inceput proiecte pe specializari, sa reamenajam laboratoarele pe care le avem. Eu sunt aproape de final, pe alimentatie publica, in dotare finisare, cu sprijinul Fundatiei Romano-Americane cu premiul pe care l-am castigat la Bucuresti in finala nationala. Doi antreprenori din Iasi au crezut in visul nostru si in visul meu de a avea un laborator ca in strainatate”.