Bani de la Gigi Becali pentru medicamente noi la Spitalul de Boli Infectioase Iasi

becali

Spitalul de Boli Infectioase din Iasi a primit doua medicamente pentru tratarea Covid in urma unor donatii de la omul de afaceri Gigi Becali si a ministerului Sanatatii.

Managerul Spitatului de Boli Infectioase Iasi, Carmen Dorobat sustine ca medicamentele procurate se aplica individualizat luand in considerare si comorbiditatile de care sufera pacientii. Cele 2 medicamente sunt Umifenovir, produs in Rusia si China iar cel de al doilea este Favipiravir.

Carmen Dorobat, manager Spital Boli Infectioase:Este vorba de Umifenovir. Medicament antiviral folosit in zona Rusia si China in timpul acestei pandemii. Vom primi dupa stiinta mea o cantitate care poate acoperi pana la 100 de pacienti. De asemenea am mai primit un medicament, Favipiravir. Acest medicament a fost folosit in Japonia in tratamentul infectiei cu SARS-CoV2. Vom avea acest medicament pentru 12 pacienti. In Romania as spune eu, avem aproape intreg portofoliul care s-a folosit in lumea asta, in ceea ce priveste tratamentul cu SARS-CoV2. Cele 2 medicamente noi, de care am discutat in ceea ce priveste prezenta lor la Boli Infectioase la Iasi sunt medicamente antivirale, care din studiile pe care le-am parcurs in ceea ce priveste utilizarea lor in Asia, am observant ca au un effect pozitiv, iar daca ma refer la Umifenovir, acesta este folosit in formele usoare si medii. Este folosit acest medicament impreuna cu acel antiviral, Kaletra pe care noi deja il utilizam”.