Băiatul electrocutat la finalul săptămânii trecute în Manta Roșie este în continuare în stare gravă

WhatsApp Image 2023-02-10 at 20.21.32

Medicii de la Spitalul de Copii Sf. Maria se lupta pentru viata unui baiat de 16 ani din Iasi care vineri seara, intr-un moment de neatentie, a cazut de pe o pasarela de cale ferata din zona Frumoasa, peste firele electrice si apoi pe o locomotiva, acesta fiind electrocutat. Adolescentul a fost transportat la spital cu arsuri extrem de grave, pe 80% din suprafața corpului.

Tanărul era împreună cu două prietene pe pasarela peste calea ferată iar la un moment dat, adolescentul s-a așezat pe balustradă pentru o fotografie, dar a alunecat și a căzut de la zece metri. În cădere a atins firele de înaltă tensiune și s-a electrocutat.

Georgică Onofreiasa – Purt. Cuv. ISU Iași:

„O persoană a căzut de pe o pasarelă pietonală peste liniile electrice, apoi pe o locomotivă și este electrocutat cu hainele în flăcări. De urgență au fost direcționate două echipaje de intervenție, un echipaj de prim-ajutor calificat și echipajul de terapie intensivă mobilă cu medic.

La locul intervenției, victima, un minor în varstă de 16 ani, a fost stabilizată de către echipajele medicale și a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfanta Maria” din Iași, cu arsuri de gradul IV, pe 80% din suprafața corporală”.

În prezent starea băiatului este extrem de gravă, iar tanărul rămâne sub observația medicilor. Aceștia sunt sceptici în ceea ce privește șansele de supraviețuire a tanărului.

Sidonia Susanu – Șef Secţie Chirurgie Plastică Spitalul de Copii:

„Starea copilului se menține în continuare gravă, evoluția este deocamdată staționară, fară a ameliora deocamdată diagnosticul de supraviețuire. Dacă în cursul nopții vom contata o ameliorare a stării generale, maine va fi supus unei noi intervenții chirurgicale pentru a crește șansele de supraviețuire a copilului. Șanse de supraviețuire pentru acest copil sunt undeva la 25%”.

Autoritățile recomandă tinerilor să nu se hazardeze sau să-și facă poze de pe vagoane pe calea ferată. De asemenea, și în unele zone de pe pasarelele pietonale există riscul de cădere.