Băiat de 15 ani din Alba, rănit grav după ce o petardă cumpărată de pe internet i-a explodat în mână. A fost găsit semiconştient

Sezonul petardelor încă nu s-a încheiat, şi nici bilanţul victimelor, cu vârste tot mai fragede. Un băiat de 15 ani a fost grav rănit în timp ce se juca cu petardele în preajma casei, iar una dintre ele i-a explodat în mână. Tânărul a fost găsit de către echipajele de salvare în stare de şoc, semiconştient. Specialiştii trag un semnal de alarmă asupra consecinţelor în urma utilizării materialelor pirotehnoice şi le recomandă părinţilor să îşi supravegheze îndeaproape copiii. 

Incidentul a avut loc în comuna Meteș din Alba. Vecinii s-au speriat după ce au auzit focurile puternice şi au sunat imediat la 112 când l-au văzut pe băiat rănit.

Un echipaj SMURD l-a preluat pe adolescentul de 15 ani şi l-a transporat la spital.

Băiatul şi-ar fi cumpărat petardele prin intermediul unui site. Specialiştii spun că de cele mai multe ori părinţii nu au conştiinţe despre activitatea copiilor, care odată cu venirea iernii îşi procură petardele la colţ de stradă, sau chiar de pe internet.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *