Băiat de 12 ani, ucis de un şofer vitezoman, în apropiere de Stăuceni. Valerian, campion la ciclism juniori, mergea pe bicicletă cu un prieten

332699852_588648802830055_5871336168657754189_n

Accident grav, în apropiere de Stăuceni, Botoşani. Doi adolescenţi pe biciclete au fost spulberaţi de o maşină. Ambii au ajuns în stare gravă la spital, dar unul dintre ei, Valerian, în vârstă de 12 ani, a murit din cauza rănilor grave.Doi adolescenţi care mergeau pe bicicletă au fost spulberaţi de pe carosabil, după ce şoferul unui Opel care se deplasa cu viteză a efectuat o depăşire neregulamentară. Accidentul a avut loc marți, 21 februarie, în apropierea localității Stăuceni, Botoşani. Impactul a fost devastator. Unul dintre copii, Valerian Răilean, în vârstă de 12 ani, a fost transportat de urgenţă la spital, în comă.

Valerian Răilean, în vârstă de 12 ani, campion al Moldovei la ciclism juniori, s-a stins azi din viață. Este o tragedie enormă care ne lasă fără putere și fără cuvinte. El și colegul lui au fost loviți în timp ce mergeau pe biciclete pe șoseaua Stăuceni trei zile în urmă, de un automobil care a efectuat o manevră ilegală de depășire pe partea dreaptă. Trimitem sincere condoleanțe familiei”, a scris pe rețelele sociale Alianța Biciclete Chișinău, care anunță „o mobilizare masivă a tuturor bicicliștilor și o acțiune de protest fără precedent”.

În urma teribilului accident, al doilea sportiv s-a ales cu o comoție cerebrală și cu clavicula fracturată, însă medicii spun că est eîn afara oricărui pericol.

Tatăl copilului, Alexandru Coşcoda, care este angajat al Direcției Generale Mobilitate Urbană din municipiul Chișinău, a scris vineri dimineață că a decedat cu puțin timp în urmă, relatează zdg.md. Acesta a postat și mai multe imagini de la locul impactului.

Conform presei, șoferul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiindu-i suspendat dreptul de a urca la volan până la pronunțare de către instanță a unei sentințe definitive.