Bahluiul plin de gunoaie. Autoritatile dorm iar iesenii care arunca deseuri in rau scapa nepedepsiti

20220223_123130

Un iesean ne-a atras atentia fata de indiferenta autoritatilor in privinta raului Bahlui. De asemenea, gradul de nesimtire al iesenilor care arunca gunoaie in apa a atins apogeul, topirea zapezii scotand la iveala anvelope uzate, canapele si sticle goale.

„Chiar daca acum cativa ani, albia raului a fos amenajata, pe an ce trece, se asterne delasarea, dezinteresul, neglijenta, indiferenta…Plimbandu-ma zilele acestea pe malul Bahluiului, in zona cartierelor Alexandru cel Bun si Dacia, am constatat nivelul foarte scazut al apei. Dar, din pacate, am constatat cu aceasta ocazie, nivelul si mai scazut al indiferentei si al “preocuparii” celor care au ca atributii, administrarea si intretinerea acestui curs de apa. Am fost profund dezgustat si intrigat de cantitatile mari de gunoaie, deseuri, reziduuri, vegetatie, cu care albia raului Bahlui este “pavoazata”: anvelope, materiale plastice, deseuri metalice, anvelope, canapele, saltele. Daca in celelalte sezoane, cand datorita nivelul apei crescut (si cand gunoaiele nu se prea vad), apare scuza ca nu se poate interveni, acum ce motiv justificativ ar mai fi!? De ce nu se profita de vremea buna, de nivelul scazut al apei si de starea optima a terenului malurilor, pentru a face o igienizare si o curatenie generala?? Macar a albiei raului. Nu mai vorbesc de starea jalnica a puntilor/podetelor de peste apa, a scarilor pietonale spre diguri”, a scris Stefan Timpu.

Ieseanul atrage atentia si ca autoritatile nu au stiut sa exploateze faptul ca raul Bahlui traverseaza orasul.

„Iasul are, si a fost inzestrat din plin cu o serie de elemente, pe care alte localitati nu le au, dar si le-ar dori. Ma voi apri doar la cursul de apa care strabate orasul: raul Bahlui. Am vazut cu totii, in excursiile facute prin tara sau in strainatate, in filmele documentare, in albume de fotografii sau prin alte mijloace vizuale, cum arata majoritatea cursurilor de ape care traverseaza marile orase. Sunt adevarate surse de incantare, de frumusete, de liniste, de relaxare. Nu mai vorbesc de afluxul de turisti atras”, mai spune ieseanul.