Bacterie periculoasa in gheata produsa de KFC

kfc

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au descoperit bacteria Clostridium in gheata produsa de KFC.  Clostridium este un bacil Gram-pozitiv, mobil, strict anaerob (se dezvoltă numai în absența oxigenului), sporogen, care la om colonizează intestinul gros și poate produce infecția cu Clostridium difficile, ce se manifestă clinic de la o formă ușoară de boală diareică acută până la o colită pseudomembranoasă și megacolon toxic.

In 5 din cele 7 unitati verificate s-a descoperit aceeasi problema, motiv pentru care a fost decisa oprirea temporara a furnizarii cu gheata a bauturilor carbogazoase.

„Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară. În acest moment am demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la această situație ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară până la finalizarea verificărilor interne.  Pentru siguranța consumatorilor ne luăm angajamentul că vom aplica măsuri stricte pentru a combate și a preveni astfel de situații în viitor”, a anuntat KFC intr-un comunicat de presa.