Bacaul va cumpara 48 autobuze electrice chinezesti

Primarul Municipiului Bacau, Lucian Daniel Stanciu Viziteu a semnat astăzi acordul cadru pentru achizitionarea a 48 autobuze electrice, 48 stații de reîncărcare lentă și 16 stații de reîncărcare rapidă cu o valoare de 29 milioane de euro. Autobuzele chinezesti vor fi produse in Ungaria unde s-a deschis prima fabrica destinata exclusiv pietei europene.

Autobuzele sunt performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costuri reduse cu infrastructura, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, precum și performanțele de regenerare – frânare.  Autonomia lor este de 234 de kilometri în cazul în care se utilizează și cu aerul condiționat pornit si vor avea 88 de locuri, dintre care 35 pe scaune. 

Livrarea autobuzelor se va face în termen de 11 luni. Chinezii au ajuns cei mai mari producători de mașini electrice din lume. Autobuzele lor au ajuns și în alte orașe din România, precum Constanța sau Buzău.

„Important de menționat este faptul că Municipiul Bacău era singurul municipiu din țară care nu era aliniat la normele europene privind serviciul de transport public și care, din acest motiv, nu putea beneficia de fonduri europene pentru achiziția de autobuze”, a spus Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *