Bacău | Un tânăr de 25 de ani a fost arestat pentru trafic de droguri

IMG-20220707-WA0006

Începând cu luna octombrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a 2 bărbați, care ar fi avut preocupări pe linia traficului de droguri de risc și mare risc, substanțele fiind distribuite către diferiți consumatori din municipiul Bacău și localitățile învecinate.

Astfel, la data de 5 iulie a.c., a fost organizată o acțiune operativă, fiind efectuate 3 percheziții domiciliare, în municipiul Bacău, două persoane bănuite fiind conduse la audieri.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități dintr-o gamă largă de droguri de risc și mare risc (cannabis, hașiș, amfetamină, cocaină, ketamină, L.S.D. precum și ciuperci halucinogene cu Psilocibină), dispozitive și instrumente utilizate la prepararea, porționarea și administrarea drogurilor, 2 telefoane mobile și un laptop.

În urma audierilor și a probatoriului administrat, față de o persoană, de 25 de ani, din municipiul Bacău, a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore.

Ulterior, Tribunalul Bacău a admis cererea procurorului de caz, dispunând arestarea preventivă, pentru 30 de zile, în sarcina acesteia, fiind reținută săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu.

Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.