Bacău | Un român este liderul unei bande interlope din Paris

Liderul unei grupari infractionale formata din peste 20 de romani, cunoscuta sub denumirea „Scorpionii” a fost retinut in Bacau. Gruparea mafiota opera in Franta si in municipiul Bacau si era cunoscuta ca se ocupa cu jocul Alba-Neagra. Deocamdata nu se stie cate victime au cazut in plasa gruparii intelope dar cercetarile au aratat faptul ca acestia au castigat peste un milion de euro din activitatea infractionala.

Liderul unei grupari interlope care actiona in Franta si Bacau a fost retinut de politisti. Banda pe care o conducea barbatul in varsta de 42 de ani a castigat sume uriase de bani din jocul Alba-Neagra la Paris. Pe numele lui a fost emis de autoritatile franceze un mandat european de arestare pentru mai multe infractiuni comise pe teritoriul Frantei. Intre timp, liderul gruparii mafiote s-a intors in tara unde s-a mai ales cu inca un dosar penal.

Gabriel Dumitrache, agent șef adjunct IPJ Bacău

Din probatoriul administrat de politistii Servicului de Investigatii Criminale Bacău s-a retinut faptul ca la data de 3 septembrie 2022 in timp ce se afla in fata unui club din municipiul Onesti, un barbat a fost implicat intr-o altercatie cu un tanar de 29 de ani din Comanesti caruia i-a provocat leziuni cu un obiect contondent, tulburând totodată, ordinea și liniștea publică.

Dupa ce a fost retinut pentru ca era cautat in Franta, interlopul a fost pus in libertate pentru o zi si s-a postat pe retelele de socializare. Ulterior, acesta a fost prins de politistii bacauani si judecat pentru fapta comica pe teritoriul Romaniei.

Gabriel Dumitrache, agent șef adjunct IPJ Bacău

La data de 19 septembrie anul curent, cel in cauza a fost incarcerat de politistii din Penitenciarul Bacau pe numele acestuia existand un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea fiind condamnat de Judecatoria Onesti la o pedeapsa de 10 luni de inchisoare cu executare pentru comiterea infractiunilor de tulburare a ordinii si linistii publice si port ilegal de obiecte periculoase.

In continuare politistii efectueaza demersurile necesare declansarii procedurii de predare catre autoritatile judiciare franceze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *