Bacău | Un polițist din Buhuși a fost lovit cu sapa. Procurorul sesizat a refuzat să încadreze fapta ca fiind „tantativă de omor”

europoș

Un incident soldat cu rănirea unui polițist, s-a petrecut la Buhuși, județul Bacău, în noaptea de marți spre miercuri. Singura patrulă de ordine publică, în serviciu, formată dintr-un polițist și un polițist local, a fost solicitată prin 112 să intervină într-un caz de violență. Un bărbat a pătruns fără drept într-un imobil, unde a produs vătămări corporale unei persoane și a distrus mai multe bunuri.

La vederea semnalelor luminoase ale autospecialei și a patrulei, agresorul s-a repezit spre polițist și a încercat să îl lovească cu o sapă în cap. Polițistul a reușit în cele din urmă să îl imobilizeze pe autor, iar ulterior a fost transportat de urgență la spital unde a primit îngrijiri medicale și i-a fost suturată rana provocată de lovitura cu sapa.

Procurorul sesizat a refuzat să încadreze fapta ca fiind „tantativă de omor”, în condițiile în care intenția agresorului de a-l lovi în cap pe polițist a fost clară. Mai mult, procurorul a motivat gestul său de a încadra fapta ca fiind o banală infracțiune de „lovire” pentru că agresorul ar fi declarat că s-a speriat și nu și-a dat seama că lovește cu sapa un polițist.

Sursă text/foto: Sindicatul Europol