Bacău | Un cuplu din comuna Blagesti a furat 55.000 lei de pe cardul unor batrani

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacau împreună cu cei din cadrul Poliţiei orașului Buhuşi, Postului de Poliţie Blăgeşti şi luptătorii pentru acțiuni speciale, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară emis de Tribunalul Bacău.

Percheziția a avut loc pe raza comunei Blăgeşti, la locuinţa unei tinere de 33 de ani și a concubinului acesteia, un bărbat de 41 de ani, bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

In fapt, s-a reţinut că, în perioada octombrie-noiembrie 2021, profitând de starea de vulnerabilitate a doi soți, de 78 și 85 de ani, internați la o unitate medicală, bănuiții ar fi sustras din locuinţa acestora, un card bancar, pe care ulterior l-ar fi folosit, fără consimţământul acestora pentru efectuarea mai multor operaţiuni financiare în mod fraudulos sau de retragere numerar de la bancomat, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 55.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiei, în locuinţa celor doi tineri au fost identificate mai multe înscrisuri şi mijloace materiale de probă care au legătură cu cauza, totodată fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, achiziționate cu banii retraşi din contul păgubiților.

În baza mandatelor de aducere emise de polițiști, cei doi tineri au fost conduşi la sediul I.P.J. Bacău unde au fost audiaţi cu privire la comiterea infracţiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni finaciare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!