Bacău | Turist în satul unui jurist

169660703_102021132003081_4426677823239118131_n

Un jurist din Bacau a inițiat un proiect unic la nivel național, intitulat „satele de vacanță ale artiștilor”. Proiectul promovează un sat din comuna Nicolae Balcescu, locuită în majoritate de ceangăi.

Unele locurile mirifice din zonă sunt atestate documentar din 1420. Cu această ocazie, artiștii din România primesc cazare și o masă gratuită pentru a vizita satul și zonele turistice din apropiere.

Gheorghe Cancel, în vârstă de 59 de ani este consilier juridic la ANAF și a dorit să scoată în evidență frumusețea rurala. Împreuna cu localnicii, artiștii din România primesc cazare și o masă gratuită pentru a vizita satul și zonele turistice din apropiere. Mai mulți săteni îi duc cu căruța sau bicicleta în imprejurimi pentru a le arata frumusețile zonei.

Cei care doresc să afle mai multe pot opri și se pot odihni pe 40 de bănci confecționate din banii consilierului juridic și donații, în fața cărora au fost montate plăci din lemn pirogravate cu informații despre istoria locului. Toate aceste lucruri le-a facut până acum cu 10-15 localnici inimoși, în timp ce alții dau o mână de ajutor când trebuie transportate materiale de construcție sau e nevoie de postarea unor filmulețe pe rețelele de socializare.

O altă atracție a comunei este o catedrală uriașă construită în stil gotic, în care încap aproape o mie de oameni și despre care nu se știe aproape nimic.

De asemenea, un localnic și-a oferit casa artiștilor dornici să vină și să mănânce la gura sobei, ca pe vremuri. Acolo mai există case de 100-150 de ani și mai sunt în viață și săteni care traiesc ca în vremuri demult apuse, doar cu roadele pamantului și cu ce le oferă animalele pe care le cresc în gospodarie.