Bacău | Trei persoane au fost reținute pentru trafic de minori și proxenetism

La data de 15.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism, viol, tâlhărie și folosirea prostituției infantile.

În cauză, s-a reținut faptul că, la începutul anului 2021, doi dintre inculpați au recrutat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 13 ani, cu care au întreținut relații sexuale prin constrângere, au deposedat-o prin violență de bijuteriile din aur, și, ulterior, au exploatat-o sexual, obligând-o să întrețină relații sexuale cu al treilea inculpat, însușindu-și suma obținută de la acesta din urmă. De asemenea, cei doi inculpați au încercat să continue exploatarea persoanei vătămate minore prin obligarea acesteia să întrețină relații sexuale cu alte persoane din municipiul Bacău.

În cursul zile de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Covasna și jandarmilor din cadrul I.P.J. Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!