Bacău | Traficanți de droguri, prinși în flagrant. Colet cu substanțe interzise din Spania

IMG_3480

Ieri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Bacău, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializate în introducerea în țară și distribuirea de cannabis.

Începând cu luna ianuarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au documentat activitatea infracțională a unei grupări bănuite de introducerea în țară și distribuirea de cannabis, în zona localităților Târgu Ocna, Dărmănești, Comănești și Moinești, din județul Bacău.

Ieri, au fost depistate în flagrant delict 3 persoane, după ce ar fi primit un colet cu droguri din Spania. 

De asemenea, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, fiind puse în executare și 5 mandate de aducere, în vederea audierii și documentării întregii activități ilicite.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite 1,3 kg de cannabis, dispozitive folosite la cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor, precum și o armă de vânătoare și muniția aferentă, deținute ilegal.

Față de 5 persoane, din județul Bacău, bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.