Bacau | Sofer prins cu aproape 200 km/h pe europeana. Politistii au ridicat 80 permise in week end

radar

In acest week end, politistii au acționat pe principalele drumuri din județ pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație. Polițiștii au folosit echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM.

Astfel, în perioada 19-21 noiembrie, la nivelul judeţului Bacău, poliţiştii au aplicat 495 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, polițiștii au reținut 80 de permise de conducere, au retras 11 certificate de
înmatriculare şi au constatat 15 infracţiuni.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 289 au fost aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză, iar ca măsură complementară au fost reținute 58 de permise de conducere.

Polițiștii rutieri au identificat un bărbat de 46 de ani, pe DN 2-E 85, în afara localității Cleja conducând cu viteza de 197 km/h. A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2900 de lei şi s-au dispus măsuri de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.