Bacau / Se taie padurile in nestire

padure 1

Doar intr-o banala actiune a Inspectoratului Judetean de Politie s-au constatat destule nereguli si au fost surprinse mai multe persoane care au ciopartit padurile dupa bunul plac.

Astfel, joi, poliţiştii din Moineşti au depistat în flagrant un bărbat de 68 de ani, din judeţul Covasna şi unul de 55 de ani, din comuna Ghimeş-Făget, care au tăiat ilegal 6 arbori, esenţă răşinoase. Materialul lemnos rezultat în urma tăierii ilegale, în volum de 4,7 m.c. şi o valoare de 1410 lei a fost confiscat şi predat în custodie reprezentanţilor ocolului silvic. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru tăiere ilegală de arbori.

De asemenea, poliţiştii moineşteni au depistat în flagrant trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, toţi din comuna Palanca, după ce ar fi tăiat şi sustras ilegal din pădurea Ocolului Silvic Comăneşti, opt arbori, specia molid. Materialul lemnos în volum de 3 m.c. a fost confiscat şi predat în custodie reprezentanţilor ocolului silvic. Poliţiştii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Totodată, a fost depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Agăş, care ar fi tăiat fără drept 4 arbori, esenţă răşinoase, din pădurea primăriei. Materialul lemnos în volum de 2 m.c. şi o valoare de 456 de lei a fost confiscat şi predat în custodie Primăriei comunei Agăş.

La data de 12 aprilie, poliţiştii din Târgu Ocna au depistat un bărbat de 37 de ani şi unul de 39 de ani, ambii din Comăneşti, în timp ce transportau cu două autoutilitare, cantitatea de 3,8 m.c. material lemnos, fără documente legale de transport. Materialul lemnos cu o valoare de 2.428 de lei a fost confiscat, iar cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010.

Patrula mixtă, formată din poliţist şi jandarm, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au depistat pe raza comunei Ştefan cel Mare, un tânăr de 22 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 3,5 m.c. material lemnos, fără documente legale de transport. Materialul lemnos cu o valoare de 765 de lei a fost confiscat, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010.