Bacau / Se deschide „Salonul de Primăvară al Artei Naive”

Afiș - Salonul de Primăvară al Artei Naive

Vineri, 29 martie 2019, ora 13.00, se deschide „Salonul de Primăvară al Artei Naive”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău și Centrul de Cultură „George Apostu”, în spaţiul Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu”.

 „Salonul de Primăvară al Artei Naive” continuă şi diversifică acţiunile de susţinere şi punere în valoare a artiştilor naivi din diferite zone ale ţării, aducând în atenția publicului peste 140 de lucrări de artă plastică (pictură și sculptură) aparţinând a 60 de creatori de artă naivă din București, Reșița, Galaţi, Iaşi și Bacău.

În deschiderea salonului vor susține alocuțiuni Florin Zăncescu, director al Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău și Gheorghe Popa, secretar de Stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, inițiatorii salonului ajuns la cea de a XXVIII-a ediție.

Juriul, alcătuit din personalități artistice din domeniu și prezidat de artistul plastic Vasile Crăiță Mândră, va decide asupra celor mai valoroase lucrări, autorii fiind răsplătiţi cu premiile acordate de cele două instituţii organizatoare. Prezentarea expoziţiei va fi realizată de criticul de artă Iulian Bucur.

Momentul muzical va fi asigurat de „Taraful Hora” ce are în componență: Mihai Bălan (acordeon), Marco Bălău (contrabas), Constantin Răzvan (chitară) și Robert Romanescu (saxofon).

Programul cultural pentru anul 2019 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Identitate, alteritate, spirit european”.