Bacau | Primul pacient investigat la RMN in Spitalul din Buhusi

rmn

Premiera la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei Buhusi unde un prim pacient a fost investigat la RMN. Incepând cu prima decadă a lunii decembrie, unitatea medicala intentioneaza să demareze investigațiile medicale de imagistică prin RMN si va informa când vor incepe programările, atât pe bază de bilet de trimitere cât și contracost.

„Avem personal medical, 3 medici, asistenți medicali și tehnicieni in radiologie și imagistică medicală, aceștia au competențe specifice pentru a lucra pe acest echipament medical. Pacienții vor beneficia de serviciile medicale de inaltă performanță la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze in alte localități. Acest echipament medical este aferent proiectului de reabilitare, extindere și dotare cu aparatură și echipamente medicale, proiect inițiat de Primăria/Consiliul Local Buhuși”, a transmis conducerea spitalului.

RMN-ul permite medicilor să examineze diferite tipuri de țesuturi, organe, vase de sânge și alte structuri în mare detaliu. Procesul nu implică raze X, așa cum o fac tomografiile sau PET-urile. Durata procedurii poate varia, dar media este de 20 de minute până la o ora per parte a corpului.

Scanarea RMN este o procedură nedureroasă și sigura. Singura variantă in care veți avea un disconfort, ar fi dacă pacientul sufera de claustrofobie, dar majoritatea oamenilor sunt capabili să o gestioneze cu sprijinul radiologului.