Bacau | Primarul comunei Gura Vaii taie din salariul sau si al functionarilor pentru investitii

gura vaii

Masura atipica in sectorul bugetar. Primarul comunei bacauane Gura Vaii a decis sa-si taie din salariu pentru a face economii la bugetul comunei. Aceeasi masura va fi valabila in cazul viceprimarului si a functionarilor din primarie.

„Conștient fiind de investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023 și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective , impreună cu Domnul Viceprimar, am decis să renunțăm în mod voluntar la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR. Alături de noi, toți funcționarii publici din cadrul Primăriei vor avea salariile diminuate, între 10% – 20% , prin stabilirea valorii coeficientului la nivelul anului 2019, respectiv 2.080 de lei și nu cea aferentă anului 2023, respectiv 3.000 de lei”, a anuntat pe Facebook, Silviu Tinei.

Masura a fost adoptata deja de Consiliul Local. Potrivit calculelor, va scadea considerabil fondul anual de salarii și astfel comuna isi va permite să asigure din Bugetul Local sumele necesare începerii, derulării ori definitivării unor investiții precum: alimentare cu apă satele Temelia, Păltinata, Motocești, Dumbrava și Capăta, extindere rețea apă potabilă, modernizarea iluminat public, modernizarea infrastructurii rutiere.

🚘Modernizare Strada Pătrășcani , comuna Gura Văii, județ Bacău

🏛Cămin Cultural Dumbrava

🎥Sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public~ la nivelul Comunei Gura Vaii, judetul Bacau