Bacău | Primăria reface calculele pentru pista de biciclete Centru – Șerbănești. Va costa nu mai puțin de 56 de milioane de lei!

biciclete biciclisti

Pista de biciclete Centru – Șerbănești se scumpește aproape de două ori și va costa nu mai puțin de 56 de milioane de lei. La un an după aprobarea „indicatorilor tehnico-economici”, proiectanții au descoperit diferențe de circa 26 milioane de lei și vor să le „dreagă” în Consiliul Local Bacău.

Proiectul “Coridor pentru deplasări nemotorizate: Centru – Șerbănești” propune realizarea unui traseu de piste de biciclete pe directia Est-Vest în municipiul Bacău. Acesta ar trebui să unească zona centrală a municipiului de cartierul Șerbănești și iesirile spre Roman și Vaslui, urmând traseul bulevardelor Unirii – Calea Romanului – Calea Bârladului.

Valoarea inițială a proiectului era de 30,4 milioane de lei, din care 29,8 milioane de lei fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat în martie 2021, dar în doi ani nimic nu s-a întâmplat pe teren, deși termenul de finalizare este 31 octombrie 2023.

În noiembrie 2022, cu un an înaintea termenului limită, autoritățile au fost notificate de proiectant că, față de cifrele din Studiul de Fezabilitate, realizarea efectivă va fi mult mai scumpă și va costa 56 de milioane de lei. Creșterea costurilor ar fi justificată și de schimbarea unor soluții tehnice, unele la solicitarea Poliției.

Executivului i-au trebuit aproape 3 luni de la momentul în care a fost notificat de proiectant, ca să aducă problema în dezbaterea Consiliului Local, convocat pentru 20 februarie 2023.