Bacau | Prelevare de organe la Spitalul Judetean Bacau. Rinichii si corneea donatorului vor ajunge la Iasi

În această dimineață, a fost finalizata prelevarea mai multor organe de la un bărbat de 46 de ani, aflat în moarte cerebrală. Intervenția a început la ora 03.30, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi a constat în prelevarea plămânilor, rinichilor, corneei şi a condililor femurali stâng şi drept. Prelevarea s-a încheiat duminică, la ora 11.00.

„În calitate de coordonator al echipei de transplant de la SJU Bacău mulțumesc familiei care şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor şi, totodată, colegilor mei pentru mobilizarea lor exemplară”, a spus dr. Bianca Purcărin, medic coordonator al echipei de transplant de la SJU Bacău

Organele au fost deja preluate de echipe medicale special deplasate la Bacău – ele vor fi transplantate unor pacienți care vor avea şansa la o nouă viață – rinichii şi corneea la Iaşi iar condilii femurali la Bucureşti.

În conformitate cu uzanțele europene în ceea ce priveşte identificarea pacienților compatibili din listele de aşteptare, plămânii prelevați la Bacău vor ajunge la un spital din Viena, unde vor fi transplantați unui pacient compatibil internat acolo.