Bacău | Pompierii au desfășurat un exercițiu în cazul unei deflagrații

WhatsApp Image 2022-07-08 at 12.43.32

În această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău, alături de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, structurile Ministerului Afacerilor Interne, precum și alte instituții cu rol în managementul situațiilor de criză au desfășurat un exercițiu de cooperare și conducere, cu forțe și mijloace în teren. Acesta a avut drept scop antrenarea forțelor de intervenție, precum și testarea Planului de Urgenţă Externă al unui agent economic care are ca domeniu de activitate prelucrarea țițeiului.

Potrivit scenariului, în parcul de rezervoare al agentului economic are loc o deflagrație, urmată de un incendiu puternic cu degajări de gaze toxice în atmosferă. În urma acestor evenimente, unul dintre muncitorii prezenți la fața locului suferă traumatisme grave și este pus în imposibilitatea de a se auto-evacua.

Echipajele de salvatori au acționat conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești, limitarea efectelor dezastrului, precum și înștiințarea și calmarea populației.

În urma exercițiului desfășurat a fost testată capacitatea de acțiune în cazul producerii unor astfel de evenimente care presupun o desfășurare amplă de forțe și mijloace.

Precizăm faptul că, subunitățile de intervenție din cadrul ISUJ Bacău desfășoară frecvent astfel de exerciții de pregătire.