Bacău | Polițiștii locali cer sporuri pentru că stau prea mult pe scaun și pentru că fac „febră musculară” de la tastatura calculatorului

politia

Conducerea Poliției Locale Bacău solicită Primăriei Bacău să acorde angajaților instituției spor pentru condițiile vătămătoare în care își desfășoară munca. Potrivit medicilor DSP, care au stabilit condițiile de muncă ale polițiștilor locali, ar fi vorba de „febră musculară”, deoarece scriu prea mult la calculator și petrec mult timp în poziția șezut.

Conducerea Poliției Locale a alăturat cererii și o serie de buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău. Acestea au fost făcute pentru sediul central al instituției, dar și pentru diverse compartimente.

Astfel, din buletinul de expertiză al DSP Bacău aflăm că șoferii Poliției Locale sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare” sau sunt supuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”. Lucruri care nu au legătura cu activitatea unui șofer.

În cadrul buletinului ce vizează instituția, se precizează că polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire. Conform DSP Bacău, aceștia prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC. Concret, aceștia fac febră musculară de la tastat la calculator. De asemenea, poliștii pot fi afectați și de poziția șezut, de la stat prea mult pe scaun.

Conducerea Poliției Locale susține că ar fi vorba despre un „bonus” de cinci zile de concediu în plus pe an, pentru condițiile grele de muncă.

Directorul DSP a precizat, pentru Ziarul de Bacău, că documentele vor fi reverificate.